adsense icin basvurabilirsiniz

9 Eylül 2011 Cuma

ÖDÜNÇ SEVGiLi ( Something Borrowed )


ZAMANI GERİ ALACAK ŞANSIN OLSA, HATALARINI MI, DÜZELTİRSİN? Yoksa KADERİNİ Mİ, DEĞİŞTİRİRSİN? "

Hayatta yenik düşülen sadece geçen yıllar değildir, yapmak istediklerinle, yapamayacak olduklarının pişmanlıkları da yer alır. Keşkelerle geçen bir ömrün yerine, insan bazen yaptıklarımdan ben sorumluyum, istedim ve pişman değilim demeyi hayal eder. Tabii ki bunu her cesur insan yapamaz, seni bağlayan, tutan engel olamadığın sorumlulukların karşına çıkabilir.

Mutsuzluğumuzu pişmanlıklarımızla harmanlayınca, ortaya çıkan depresyonu bir düşünün. Bazılarımız yaşamış ve bazılarımızda yaşayacağız. Kaderin önüne geçilebilir mi, sorusu da akla sıkça gelir ama bazen kaderlerimizi kontrol etmek elimizde olabilir, yalnızca taşlı yollardan gitmektense, ferah temiz yeni asfalt dökülmüş yolları Allah'ın bize verdiği akılla uygulayabiliriz. Sonrasını kaderde ne yazara bırakmak gerekli diye düşünüyorum ama söyleriz peki kaçımız uygularız?

Aşk hikâyemizin kimseyi incitmeden mutlu sona ulaşması adına, sondan başa gitmesi gerekli. Gözlerinin önünde durduklarını fark etmeleri için, pişmanlık duyacakları keşkeler için, geçecek zamanın kıymetini bilmeleri için ve birbirlerini yaralamamaları için geriye dönmeli zaman. Döner mi? Dönemez sadece açık yüreklilikle hatalarını düzeltecekleri zaman işte o da birçok şeye sebep oluyor en önemlisi akıp giden yıllara, kayıp yaşamlara ki, herkes filmdekiler gibi şanslıda olamaz, kendine güveni olmayan, cesareti olmayan gidişata dur diyebilir mi? Hele karşında en samimi kız kardeşim dediğin arkadaşın güçlü rakibin varken..nefes almanın değerini sağlığımız bozulduğu anda hatırlarız ya hep, aşkın ve yaşamanın değerini de başkalarına ödünç verdiğimiz ya da emanet ettiğimiz yüreklerimizi tekrardan kazanınca,aklımız başımıza gelir.İnsan başkaları için değil, kendi içinde yaşamalı ve nedense darbeleri alınca değerlerini anlarız ne yazık ki.Kendine dürüst olan insan başkalarını asla üzmez,geleceğe zarar vermez.Susmanın ne kadar çok kişiye zarar verdiğini bu filmde gördük ,belkide dünya üzerinde ki şanslarımızı ellerimizde tuttuğumuz makasla kesmemeliyiz keşkelere yer vermemek için.

Bir aşkın,bir dostluğun, pişmanlıklarla geçen sırdaşlığın,bencilliğin,farkında olmadan kendine ve başkalarına verebileceğin hataların,suskun kalınan dudakların ve mutluluğun zorlu yollardan geçerek yakalanışının, ödünç ya da kasıtlı büyük aşkın karmaşık duygularını barındıran bir film seyretmek istiyorsanız kıymetli zamanınızdan 1 saat 43 dk’nızı bu filme ayırın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder